Εξαπολύοντας πολλά βέλη εναντίον του πρωθυπουργού απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup.

«Είστε ο τελευταίος που μπορεί να κάνει υποδείξεις για το πώς η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αντιπολίτευση», τόνισε αρχικά ο αρχηγός της ΝΔ. Και στη συνέχεια τόνισε ότι πράγματι «η συμφωνία φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια».

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης.

Και κατηγόρησε τους ανθρώπους της ότι είναι «πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αυτοί είστε κ. Τσίπρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Αποτύχατε δυστυχώς και στους πέντε στόχους που βάλατε. Στη σύγκριση πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα, το σκορ είναι 5-0».

Εν συνεχεία χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη άνθρωπο που «δεν είναι απλά πολιτικά ανεύθυνος», αλλά και «θεσμικά χυδαίος». «Κύριε Τσίπρα, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αποφασίσει να καλύψετε και τον κ. Πολάκη. Προφανώς, θεωρείτε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος προς τους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε: «Εσείς οι ίδιοι λέγατε ότι η καθυστέρηση προκαλεί ζημιά. Καθυστερήσατε, γιατί θέλατε να πείσετε το κόμμα σας ότι κάνατε σκληρή διαπραγμάτευση. Βάλατε τις ανάγκες της εσωκομματικής διαχείρισης πάνω από αυτές της χώρας».

Για τους βουλευτές της κυβέρνησης σημείωσε ότι «θα ψήφιζαν ούτως ή άλλως όλα τα μέτρα. Για το βουλευτικό έδρανο το κάνουν, όχι για το χρέος. Η εξουσία σάς έχει φθείρει». Ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να συνδέσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μια λύση για το χρέος. «Αντί να κάνετε το αντίθετο. Και φάγατε τα μούτρα σας»!

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «οι Έλληνες δεν δουλεύουν πια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά για το κράτος. Αφαιρέσατε από την τσέπη τους ένα μήνα δουλειάς. Βάλατε την οικονομία στον γύψο, όπως πάτε να κάνετε και με την ελληνική δημοκρατία».

Όσον αφορά τις κινήσεις που επιθυμεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, «η πρώτη μας μέριμνα είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς. Των ξένων προς τους Έλληνες. Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.  Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε συστηματικά εσείς».