Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία διεξάγεται στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς τον πρόεδρο της Βουλής, την επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία». Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν πήρε τίποτα η κυβέρνηση, είναι «μια φάση πίσω» και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση, γιατί το αίτημα για τη συζήτηση είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η συμφωνία που επιτεύχθηκε και εν συνεχεία η θετική αντίδραση των αγορών διέψευσε τους καταστροφολόγους και συνεπώς δύο εβδομάδες μετά το Eurogroup και έπειτα, η πολιτική αντιπαράθεση λοξοδρόμησε, άρχισε να παίρνει κατευθύνσεις που δεν σχετίζονται με την οικονομία.