Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη χθες το βράδυ ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ για να επισκεφτεί τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και έχουν συνεργαστεί για πάνω από 20 χρόνια, αφού ο Λουκάς Παπαδήμος έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την επίσκεψή του ο Κλάους Ρέγκλινγκ θέλησε να δείξει τη φιλία και την αλληλεγγύη του προς τον Λουκά Παπαδήμο και να εκφράσει την καταδίκη του για την άνανδρη επίθεση.

Όπως ανέφερε χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι γιατροί κρίνουν ότι από εδώ και πέρα ο κ. Παπαδήμος πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία του κατ’ οίκον, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος προσβολής του από κάποιο ανθεκτικό μικρόβιο εντός του νοσοκομείου. Ο λόγος που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» για τόσο μεγάλο διάστημα είναι το βαθύ τραύμα (περίπου 4-5 πόντοι) στο μηρό, το οποίο προκλήθηκε από την έκρηξη του φακέλου-βόμβα στα πόδια του εντός του αυτοκινήτου στις 25 Μαΐου.

Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει το πολύ ισχυρό σοκ των πρώτων εβδομάδων και πλέον βρίσκεται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.