Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας. Τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτός είναι ο νέος στόχος και είναι καλό για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Αυτά τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τον διάλογο που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας».

«Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου.

«Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας» τόνισε. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προοπτική είναι καλή και συμπλήρωσε ότι φυσικά όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης, γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας.