Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας στον Realfm 97,8  και απαντώντας στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη του λύση στο πρόβλημα είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα ή η εκχώρηση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα είπε: «Πάνω σε αυτό η ΝΔ πήρε μία θέση στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε γενικά πάνω στο θέμα της καθαριότητας, λέγοντας ότι δεν είναι αυτονόητο ότι η καθαριότητα συνιστά δημόσιο λειτούργημα, μπορεί κάλλιστα να εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Από κει και πέρα, υπάρχει συνταγματική προστασία όσον αφορά το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κάθε μία αρχή έχει δυνατότητα να επιλέξει μέθοδο».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Αυτό όμως που αντιμετωπίζει η χώρα είναι διαφορετικό. Δεν είναι μία γενική συζήτηση για το πως είναι ο βέλτιστος τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων, είναι η αντιμετώπιση μίας κρίσης η οποία δημιουργήθηκε εξαιτίας του τρόπου που η κυβέρνηση επί δύο χρόνια διαχειρίζεται αυτό το θέμα. Με παρατάσεις συμβάσεων, μέχρι που “χτύπησε” πάνω στη συνταγματική νομιμότητα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτή είναι η κατάσταση».