«Με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις», ανέφερε για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιλύσει την κρίση που έχουμε μπροστά μας, με μια σύμβαση (για τους νυν συμβασιούχους στην καθαριότητα) και από εκεί και πέρα θα υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. «Αυτό θα το αποφασίσουμε στη βάση της μελέτης που θα κάνουν οι ΟΤΑ, στη βάση των αναγκών για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρόκειται για συνολική πρόταση που σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιλύει το θέμα».

Η βασική πολιτική κατεύθυνση, υπογράμμισε, είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας παραμένουν στους δήμους και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τις εργασιακές συνθήκες «μεσαίωνα» που επιβάλλουν οι εργολάβοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία.