Τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το δημαρχείο της Πύλης Τρικάλων, στο περιθώριο της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα». «Εμείς έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση» έσπευσε να προσθέσει σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, επεσήμανε με νόημα ότι «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται» και διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να μείνουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα».

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, υποστήριξε ότι απαιτείται ένας δυναμικός μετασχηματισμός ώστε να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης, ενώ ειδική μνεία έκανε στη στήριξη των ορεινών περιοχών.

Αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. είναι «κάθετα αντίθεση» και εκτίμησε ότι «η απλή αναλογική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία των δήμων».