«Μπορεί να αλλάξει το μείγμα πολιτικής – στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος – με λελογισμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετική έκβαση, αλλά η καθυστέρηση στο κλείσιμο κόστισε στην οικονομία πάνω από 5 δισ. ευρώ και νέα μέτρα λιτότητας θα ισχύσουν έως το 2022. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν έτυχε μέτρα για το χρέος ούτε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ ενόψει της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι «αν η κυβέρνηση ήταν συνεπής θα είχε λάβει από το τρέχον πρόγραμμα 22,9 δισ. ευρώ και έχει λάβει μόλις τα 8,5 δισ., εκ των οποίων στην πραγματική οικονομία θα κατευθυνθούν μόλις 1,6 δισεκατομμύρια».

«Η επομένη κυβέρνηση πρέπει να “τρέξει” τις διαρθρωτικές αλλαγές, και εκτίμησε ότι μπορεί να αλλάξει το μείγμα πολιτικής – στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος – με λελογισμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών και άμεση ενίσχυση της ρευστότητας», τόνισε ο πρώην υπουργός.