Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, στην ενημέρωση που γίνεται για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία, τονίζοντας πως «τώρα προχωράμε μπροστά».

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε: «Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από καμία διαπραγμάτευση και εξέλιξη με τους εταίρους. Έρχονται νέα μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσία που δεν θα βάλει φρένο σε προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά ο λαός, που θα συνεχίσει να ματώνει».

Σε ερώτηση για τα περί ανάπτυξης, απάντησε: «Κανείς να μην ακούει τα παχιά λόγια. Αυτή αφορά λίγους μονοπωλιακούς ομίλους, που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους , σχολίασε: «Είναι το δέντρο που κρύβει το δάσος. Η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος, απλώς μας δείχνει τα μεγάλα προβλήματα και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων, που κρύβουν την ουσία της εξαθλίωσης».

Τέλος, σε τοποθέτησή του για το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και να μπει τέλος στο αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων. Η τούρκικη αστική τάξη όσο κι αν μιλά για θάλασσα ειρήνης, συνεχίζει να αμφισβητεί τα σύνορα και να μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο των πλούσιων κοιτασμάτων».