«Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοκριτική σε αυτό το ζήτημα με την έννοια ότι έπρεπε να έχουν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα και από την κυβέρνηση επί ΝΔ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον realfm 97,8.

Σε σχετικό ερώτημα για το αν η  Νέα Δημοκρατία έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση είπε: «Το πρόβλημα υπάρχει πράγματι εδώ και αρκετό καιρό, αλλά όχι ότι έχει αναπτυχθεί, παραδείγματος χάρη, το 2012-14. Είναι παλιότερο. Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοκριτική σε αυτό το ζήτημα με την έννοια ότι έπρεπε να έχουν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα και από την κυβέρνηση επί ΝΔ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα».

«Λέω ευθέως ότι έπρεπε να έχουν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα. Εδώ, για να είμαστε συνεννοημένοι, δεν υπάρχει θέμα άγνοιας. Δεν είναι ότι η κυβέρνηση η συγκεκριμένη δεν γνωρίζει το θέμα. Προσωπικά έχω υποβάλει πάνω από 7 ερωτήσεις και έχουμε συζητήσει με τον κ. Τόσκα στο κοινοβούλιο εκτενώς και πολύ αναλυτικά τα ζητήματα αυτά. Επομένως ο κ. Τόσκας έχει επίγνωση του ζητήματος, όπως επίγνωση είχε και ο κ. Πανούσης, ο προκάτοχός του και ο κ. Κουρουμπλής. Όλοι γνωρίζουν το θέμα αυτό. Η ΝΔ επίσης τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει δύο επίκαιρες επερωτήσεις θέτοντας τα ζητήματα αυτά της Δυτικής Αττικής και της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην περιοχή. Άρα η κυβέρνηση ήξερε. Τώρα, το ερώτημα είναι γιατί δεν έδρασε και αν έπρεπε να δράσει», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Βορίδης.

«Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο το οποίο απέτυχε, δεν είναι ότι υπήρξαν μέτρα τα οποία δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ότι η κυβέρνηση δεν έδρασε. Δεν υπάρχει η παραμικρή δράση της κυβερνήσεως τα τελευταία 2,5 χρόνια για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα το οποίο γιγαντωνόταν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

«Στα ζητήματα της ποινικής μεταχείρισης των ανηλίκων επίσης πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου. Είναι ένα πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει διότι οδηγεί σε εκμετάλλευση των ανηλίκων από τα εγκληματικά κυκλώματα. Επίσης πρέπει να επαυξηθεί το αξιόποινο στα θέματα της διατάραξης κοινής ησυχίας», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.