«Η αριστερή στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας καταγράφηκε με ηχηρό τρόπο στις εκλογές της Βρετανίας, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο θέματα όπως η εθνικοποίηση υπηρεσιών που είχαν ιδιωτικοποιηθεί επί Θάτσερ, ενώ πλέον οι Εργατικοί θα δώσουν με πολύ πιο ισχυρό τρόπο το δικό τους στίγμα στη διαπραγμάτευση για το Brexit», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ανέφερε: «Έγινε σαφές ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός αποδοκιμάζεται από τους λαούς».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το πιο ηχηρό μήνυμα ήταν ότι επικράτησε η αριστερή στροφή των Εργατικών, που κέρδισαν κατά κράτος τη νεολαία και άλλαξαν την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης.
Πλέον, είναι στο προσκήνιο η συζήτηση για θέματα όπως η εθνικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν επί Θάτσερ.

Ουσιαστικά, είναι η επιλογή της Σοσιαλδημοκρατίας προς ένα… Corbynisation, αντί του PASOKification που την καταπόντισε τα προηγούμενα χρόνια.

Πλέον, η Μέι θα είναι πολύ πιο αδύναμη, στην πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ για το Brexit, ενώ οι Εργατικοί θα δώσουν πλέον με πολύ πιο ισχυρό τρόπο το δικό τους στίγμα».