Για παλινωδίες, ακυβέρνητη πολιτεία και πρωτοφανή ακαταστασία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε να προσπαθούν να ενθαρρύνουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα να ψηφίσουν τα μέτρα με τα δήθεν αντίμετρα, διότι κάτι μεγάλο και εθνικό συντελείται, το ζήτημα του χρέους. Πέμπτη έγιναν αυτά. Ο πρωθυπουργός δήλωσε, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ότι η Ελλάδα έκανε το χρέος της και τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών. Ακολούθησαν απανωτές ήττες. Και τώρα αρχίσατε τις πλακίτσες για γραβάτες και φέσια» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, από την Πρέβεζα, ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μια καλύτερη συμφωνία και πρόσθεσε: «Και πάμε τώρα στο Eurogroup σε περιβάλλον ήττας. Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν να μην ικανοποιηθούν οι δικές μας θέσεις.

Ένα χάος επικοινωνιακό. Ταυτοχρόνως Ντομπρόβσκις, Γιούνκερ και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου δηλώνουν αντίθετα πράγματα και πως ότι είναι να συμβεί με το χρέος, θα συμβεί μετά την έξοδο του προγράμματος. Μια η κυβέρνηση είναι με το ΔΝΤ και μια είναι με την ΕΕ. Πρωτοφανής ακαταστασία».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σύγκλισης. «Αναρωτιέται κανείς, αν όσα λέγατε διαψευστούν, τι θα κάνετε; Τι σκέπτεσθε για την επόμενη μέρα; Τώρα ανακαλύψατε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, πριν από 20 ημέρες, την αντιπολίτευση «μενουμευρώπηδες!» και τώρα κοιτάει να βγάλει σε ρεφενέ τις πολιτικές του ευθύνες για να μην τις αναλάβει μόνος του. Δεν σταματά να δηλητηριάζει με μίσος την ελληνική κοινωνία. Πετραδάκι πετραδάκι δημιούργησε την ακυβέρνητη πολιτεία» είπε ο κ. Λοβέρδος.