Έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό, με τη φωνή της να σπάει σε αρκετά σημεία του, απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων λίγο προτού ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στα Χανιά, δίπλα στην αγαπημένου του σύζυγο.

«Είμαστε όλοι εδώ, όλη η οικογένεια, οι φίλοι σου, που σταθήκαν δίπλα σου σε όλες τις μάχες της ζωής σου. Όλοι αυτοί που μια ζωή ακουμπούσαν και που ακουμπούσες πάνω τους. Δεν είμαστε εδώ όμως σήμερα για την πολιτική. Είμαστε εδώ να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ, το μεγάλο αντίο. Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου και την καλοσύνη.

Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, που μας δίδαξες να τιμάμε τις φιλίες μας, το λόγο μας, την ευθύνη μας.

Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να λυγίζουμε αλλά να μη σπάμε, να πέφτουμε αλλά να ξανασηκωνόμαστε. Πού να βρω όμως τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Λέξεις δένουν κόμπο στον λαιμό και με πνίγουν. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλάω αυτή την ώρα. Στέκω όμως όρθια στη γη που τόσο αγάπησες και προσπαθώ στην περηφάνια μου για σένα να βρω την αντοχή. Δε ζύγιασες, δε μετρούσες, δε βολεύτηκες. Δε χώρεσες ποτέ σε όλες τις μικρότητες, τους μικρούς, τους λίγους. Δε χώρεσες… ήσουν ψηλός βλέπεις… και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται.

Δε χωράς πιο πολύ τώρα εδώ. Δε χωράς ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, σήκω πάνω. Σήκω πάνω γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα. Ίσα να μας βγάλεις πάλι στο ξέφωτο. Σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος και θα μείνουν τα βουνά απερπάτητα».