«Χρειάζεται ένα πολιτικό σήμα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ότι ανοίγει η συζήτηση με σοβαρούς όρους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη του στον Real FM.

Ο υπουργός υγείας στη συνέχεια επισήμανε: «Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουν ότι ο χειρισμός του ελληνικού θέματος, της κρίσης της χώρας, των δημοσιονομικών της προβλημάτων και της ρύθμισης του χρέους είναι αντικείμενο μιας σημαντικής σύγκρουσης που αυτήν την περίοδο λαμβάνει χώρα στο πεδίο της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι σε μία μεγάλη αστάθεια. Μετά το Brexit είναι σε ένα σταυροδρόμι».

«Η πλευρά των δανειστών δεν έχει ομογενοποιημένη άποψη και τακτική. Υπάρχει μία μεγάλη αντιπαράθεση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο έως τώρα είχαμε αυτή την καθυστέρηση, η οποία προφανώς έχει αρνητικές παρενέργειες και στη λειτουργία της οικονομίας και στο κλίμα στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Ξανθός.

«Από την πλευρά μας», συνέχισε ο ίδιος, «θέλουμε να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και να είμαστε όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι, να μην έχουμε ανοιχτά θέματα, να κλείσουμε όλα τα προαπαιτούμενα που υπάρχουν σε αυτήν την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, «το θέμα είναι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για περαιτέρω κωλυσιεργία και καθυστέρηση. Είναι απολύτως σαφές, το έχει θέσει με μεγάλη σαφήνεια ο πρωθυπουργός.

Χρειάζεται ένα πολιτικό σήμα στο Eurogroup ότι ανοίγει η συζήτηση με σοβαρούς όρους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτός είναι όρος για να υπάρξει ένα άλλο κλίμα στην οικονομία, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και να μπορέσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία να σχεδιάσουμε την προοπτική της χώρας μας μετά τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος».