Ευθύνες στη κυβέρνηση και στους εταίρους για το θέμα του χρέους, επιρρίπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Τονίζει συγκεκριμένα: «Πριν την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως στο Eurogroup οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι περίμενε. Το Eurogroup έγινε, αλλά απόφαση δεν υπήρξε. Αποδείχθηκε πως ο κ. Τσίπρας είτε είχε – και πάλι – αυταπάτες είτε είχε καταφύγει – και πάλι – σε απάτες. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιος απέδιδε την καθυστέρηση της αξιολόγησης – καθυστέρηση, που κόστισε ακριβά στη χώρα και σε όλους τους Έλληνες – στην επιδίωξη για “λύση πακέτο”, που να περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους.

Για μας η λύση στο πρόβλημα του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Το έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης. Και ζήτησε – πριν το Eurogroup – να πράξουν οι εταίροι μας τα δέοντα, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012. Ευχόμαστε, λοιπόν, να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας. Μην ξεχάσει, όμως, να είναι μαύρη. Οι θυσίες που επιβάλλει δεν επιτρέπουν άλλο χρώμα».

«Δεν συνδέσαμε ποτέ – και δεν συνδέουμε – το αίτημα για πολιτική αλλαγή με την πορεία της αξιολόγησης», αναφέρει επίσης ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει: «Διαπιστώσαμε – και επιβεβαιώθηκε στην πράξη – ότι κάθε μέρα, που περνά με αυτήν την Κυβέρνηση, ο λογαριασμός για τη χώρα και τους πολίτες μεγαλώνει, ο χρόνος χάνεται και η έξοδος από την κρίση απομακρύνεται. Το τέταρτο Μνημόνιο ήταν το χειρότερο σενάριο για τη χώρα μας. Το αίτημά μας, επομένως, μπορεί τώρα να ενοχλεί ακόμη πιο πολύ την Κυβέρνηση. Βέβαιο, πάντως, είναι πως κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος στην κοινωνία. Το μέλλον δεν κερδίζεται ούτε με αυταπάτες, ούτε με απάτες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την στρατηγική διεύρυνση της ΝΔ ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Η διεύρυνση αλλά και συσπείρωση του Κόμματος, που απεικονίζεται ήδη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιβάλλουν συνέχιση και ένταση της στρατηγικής, που επέλεξε. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που πιστεύουν στη Δημοκρατία, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τη δυνατότητα της πατρίδας μας να ξεπεράσει την κρίση και να τραβήξει μπροστά. Ταυτόχρονα, με το Μητρώο Στελεχών συστρατεύουμε νέους και ικανούς συμπολίτες μας, που – ως πρόσφατα – δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να εμπλακούν στα κοινά. Κάνουμε ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. Και το άνοιγμα αυτό είναι βέβαιο πως θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη… Η διάκριση που ορίζει σήμερα τις κοινωνικές τάσεις δεν είναι ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Είναι ανάμεσα στο λαϊκισμό και τη Συμφωνία Αλήθειας, ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα, ανάμεσα στη συνέπεια και την ασυνέπεια».