Τον Λουκά Παπαδήμο επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και εξερχόμενος από τον Ευαγγελισμό πραγματοποίησε δηλώσεις. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι «ο φάκελος είχε σταλεί στην οικία του κ. Παπαδήμου».

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Μου είπε ότι μέσα στην ατυχία του, ήταν και τυχερός που ο φάκελος ήταν σε κάποια απόσταση και το κυριότερο που σήμερα είναι ζωντανός. Μου είπε ότι τα χέρια του ήταν μακριά από το σώμα του όταν άνοιξε τον φάκελο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα από την αρμόδια υπηρεσία που ελέγχει τους φακέλους, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του και μετά στο αυτοκίνητο του. Δεν γνωρίζει από που προήλθε ο φάκελος».

«Ήρθα να δω τον άνθρωπο να του ευχηθώ, πάει καλά η πορεία του. Από εκεί και πέρα, σας επαναλαμβάνω το βασικό: όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον πολίτη, κινδυνεύει η Δημοκρατία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για να συμπληρώσει: «Απόψε θα κάνουν έναν γενικό έλεγχο για τις πληγές, βαθιές πληγές στο χέρι και στο δεξί πόδι του».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ευθύνες, που δεν εντοπίστηκε αυτός ο φάκελος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, απάντησε «Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω για αυτές τις ευθύνες. Προς Θεού».