Έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 περίπου το απόγευμα της Πέμπτης στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον οδό Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ο κ. Παπαδήμος και δύο ακόμη άτομα.

Ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο. Είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς, όπως ανέφερε ιατρική πηγή. Θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο την ώρα που κοιτούσε την αλληλογραφία του, με φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών, και προκλήθηκε έκρηξη. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή μέσα στο αυτοκίνητο που από τη δόνηση άνοιξαν όλοι οι αερόσακοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έφτασαν και άντρες της αντιτρομοκρατικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Επίσης, ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

knrrek1 knrrek2 knrrek3 knrrek4 knrrek5

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος