Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία για ολιγόλεπτες επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του, και ειδικά την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν, την ώρα που το ζήτημα του χρέους είναι σε κομβικό σημείο.

Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ βρίσκεται, εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να έχει σύντομο τατ-α-τετ γνωριμίας με τον πλανητάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει ότι η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά και θα σημειώσει ότι η Ελλάδα συμμερίζεται την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση της ελληνικής πλευράς θα είναι ότι η χώρα «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο εξασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητάς στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας».

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα και δεν θα έχει άλλες συναντήσεις, μόνο ολιγόλεπτες επαφές.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς.