«Η λογική “ψηφίστε τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού και βλέπουμε”, επαναλαμβάνεται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολιάζοντας το πρόσφατο Eurogroup και κάνει λόγο για «έναν ακόμα εξευτελισμό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτίθεται στην ΕΕ και στο ΔΝΤ καταλογίζοντας τους βαθιά αντιδραστική, αντιλαϊκή και κυνική πολιτική. «Η θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί να σπείρει στο λαό την αυταπάτη ότι εφόσον ψήφισε το 4ο μνημόνιο, θα έρθει η «λύση για το χρέος» αγκαλιά με το ΔΝΤ, κάτι ψέλλισε για «λύση σε δυο βδομάδες» και συνέχισε σφιχταγκαλιασμένη με την αστική τάξη και τη νέα διαπλοκή στον δρόμο της αδίστακτης εξόντωσης των λαϊκών δικαιωμάτων» τονίζει.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως η συζήτηση για πρωτογενή πλεονάσματα ακόμα και στην περίοδο 2023 -2060 δείχνει ότι το καθεστώς της επιτροπείας και της βαρβαρότητας δεν είναι «προσωρινό» και «έκτακτο», αλλά η μόνιμη κατάσταση πραγμάτων του ελληνικού καπιταλισμού και γενικότερα, σήμερα.

Καταλήγοντας, η οργάνωση σημειώνει πως «η μάχη μόλις άρχισε», καλεί σε αγώνες για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα «κοινωνικής γενοκτονίας» που ψηφίστηκαν και ζητά την έξοδο της Ελλάδας «από την σκλαβιά των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου».