Αναμενόμενη χαρακτήρισε την έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup o Χρήστος Σπίρτζης. Με τον υπουργό Υποδομών, ωστόσο, να σημειώνει ότι από αυτήν προέκυψε ένα σημαντικό θετικό στοιχείο: ότι το χρέος και η βιωσιμότητά του βρίσκεται στην πορεία προς επίλυση.

«Δεν υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες γιατί ήταν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά που λέγαμε όλο αυτό τον καιρό επιβεβαιώθηκαν … με δύο λόγια ο δογματισμός του κ. Σόιμπλε και οι διαφωνίες του με το ΔΝΤ σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι τόσο κάθετες που οδηγούν σε αδιέξοδο, το ζούμε δύο χρόνια τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο ο υπουργός Υποδομών.

Με τον κ. Σπίρτζη να προσθέτει: «Το θετικό της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η στήριξη που είχε η χώρα μας από άλλες χώρες της ΕΕ, που δείχνουν ότι οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες Τσίπρα αποδίδουν και για το χρέος και για την ευρωπαϊκή πολιτική γενικότερα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «επίσης σημαντικό είναι πως όλες οι πλευρές, αλλά και όλοι οι δανειστές, δεν έχουν να καταλογίσουν στην Ελλάδα τίποτε» και πως «… η αναμονή όλων είναι να υπάρξει σύγκλιση στο πώς θα ολοκληρωθεί και θα υπάρχει μία συμφωνία για το χρέος που θα είναι βιώσιμη».

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, το κύριο θέμα που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, που τον έχει βάλει σε αυτή την περιπέτεια, το χρέος και η βιωσιμότητά του, δεν είναι απλώς στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά στην πορεία προς επίλυση», σημείωσε στη συνέχεια.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Όπως η χώρα μας είναι εντάξει στις δεσμεύσεις της, έτσι πρέπει και οι δανειστές να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις και τις διαφωνίες τους και να πάνε σε μία συμφωνία, για να είναι και εκείνοι εντάξει απέναντί μας».