«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξηγεί: «Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι’ αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».

Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έλλειπε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ότι βρισκόταν σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη και επέστρεψε για να μας σώσει», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει: «Θέλει να ξεχάσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός της ΝΔ, με σημαντικό ρόλο στο κατάντημα της χώρας. Θέλει να ξεχάσουμε τις ελιτ που εκπροσωπεί και τις πολιτικές ομάδες που συμμετείχε και συμμετέχει. Επαίρεται ότι εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα, που δεν γνώρισε ποτέ. Επαίρεται ότι εκπροσωπεί το νέο μεταρρυθμιστικό κομμάτι της πολιτικής, όταν προέρχεται από τις δυνάμεις του νεποτισμού, του παλαιοκομματισμού και του επαγγέλματος “πολιτικός”».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη ο πρόεδρος της ΝΔ «αντιλαμβάνεται ως φερετζέ τα αντίμετρα, γιατί δεν έχει τα βιώματα να κατανοήσει τον πόνο και τις ανάγκες του λαού μας, είτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο, είτε είναι στην ανεργία».