«Το χειρότερο από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο Μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα νέα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, στην Αίγινα.

«Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα τέταρτο Μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι’ αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα», σημείωσε.

«Ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει, πια, ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα Μνημόνια».

Αφού σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε πως η κοινωνία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας.

«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

mits1 mits2 mits3 mits4 mits6 mits7 mits8 mits9