Στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για την καθιέρωση της ρύθμισης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους ενώ τόνισε θα ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις τους για την προτεινόμενη ρύθμιση των Κυριακών και γνωρίζω καλά ότι όσες Κυριακές λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, παρατηρούνται σε ορισμένες αυξημένα κρούσματα παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η αύξηση των εργάσιμων Κυριακών αποτέλεσε βασικό σημείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης» και δεσμεύθηκε πως οι προσπάθειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ενταθούν ώστε «όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει από αυτό το μέτρο να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων».