Άλλη μια κόντρα με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα και τα αντίμετρα.

Μετά από τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο και σημείωσε: «Τον λόγο δεν τον θέλω γιατί ο κ. Γεωργιάδης είπε για τα κοινά γενέθλια που κάναμε με τον κ. Καμμένο στο σπίτι του. Αυτά τώρα είναι μπούρδες κοπανιστές. Τον λόγο τον παίρνω για τη λέξη ανθρωπάκια…», τόνισε ο κ. Πολάκης και άρχισε να εξαπολύει επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.

«Μουρ μου τώρα», απάντησε σε αντιδράσεις που ακούστηκαν από τα βουλευτικά έδρανα.

«Μπορώ να μιλάω μέχρι το βράδυ για το ποιος είναι ο καημός σας. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες. Εμείς είχαμε αξία και πριν γίνουμε υπουργοί και βουλευτές», ανέφερε ακόμη.

«Ανθρωπάκι είναι αυτός ο οποίος βλέπει ότι του καταστρέφεται το αφήγημα της αριστερής παρένθεσης και της επιστροφής στην κουτάλα της κυβερνητικής εξουσίας και προσπαθεί να λασπώσει, να σπιλώσει, να διαστρεβλώσει για να περάσει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι ίδιοι», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κι ενώ ο κ. Πολάκης είχε ολοκληρώσει την ομιλία του και τα μικρόφωνα είχαν μείνει ανοιχτά, ακούστηκε να λέει τη φράση «σίχαμα της κοινωνίας».

«Να κλείσουμε λίγο αυτό με τα ανθρωπάκια… Ακούστε ποιος είναι ανθρωπάκι. Αυτός που γράφει πριν γίνει υπουργός: “το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες”. Και τώρα ψηφίζεται “ναι” κ. Πολάκη. Τώρα που ψηφίζεται “ναι”, σύμφωνα με τη δική σας ρήση και την ωραία μαντινάδα, είστε κότα; Είστε», ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη.