Μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ζήτησε τον λόγο και είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο.

Όπως σημείωσε, το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε, επίσης, ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, η οποία αφορά όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Η πρότασή του περιλάμβανε επίσης η Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης προτάθηκε ακόμη να μη συμμετέχει ούτε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και αντίστοιχα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του.