Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον βουλευτή που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου». Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης «ξεζούμαρε» την εικόνα με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό.

Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

Αργότερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του Η. Κασιδιάρη.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι με ευθύνη του Ν. Δένδια και του Χ. Αθανασίου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία. «Ποιο είναι βία» είπε φωνάζοντας…

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός είπε ότι «αν δεν υπήρχαν οι δημοκράτες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί, ακόμη θα τρέχατε από τις πόρτες».

«Για άλλη μια φορά η παρουσία σας και ο δημοκρατισμός σας είναι αλά καρτ» είπε ο Γιάννης Λαγός.