Η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική λύση, που περιλαμβάνει το κλείσιμο της αξιολόγησης σε λογικά πλαίσια, τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τον καθορισμό λογικών πλεονασμάτων που δεν μπορεί να είναι 3,5% για δέκα χρόνια, ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και σημειώνοντας ότι με προηγούμενες κυβερνήσεις οι δανειστές δεν συζητούσαν καν τέτοια ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι η ρύθμισή του «δεν είναι μόνο μια συζήτηση», τουναντίον, (η ρύθμιση) είναι ο μόνος τρόπος που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Εγκάλεσε την ΝΔ για άσκηση «τυφλής αντιπολίτευσης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να ακούγεται και καμιά πρόταση», ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι το προηγούμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε «φέρτε τόσα (μέτρα) κι άλλα τόσα και τώρα δεν ψηφίζουν τίποτα».

Ως προς τα αντίμετρα, κάλεσε τη ΝΔ να προβεί σε μια αξιολόγηση και να ψηφίσει μερικά.

Υπενθύμισε ακόμα ότι η ΝΔ δεν ψήφισε την «επιδοματική σύνταξη» στο τέλος του 2016 και «τώρα λένε να δοθεί».

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι παλαιότερα η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι ασχολείται μόνο με την οικονομία και τώρα που η κυβέρνηση ανοίγει και άλλα ζητήματα, η αντιπολίτευση και πάλι την εγκαλεί ότι αλλάζει την ατζέντα.