Ανταλλαγή… tweet σημειώθηκε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Την αρχή φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έγραψε στις 9 Μαΐου στον λογαριασμό του: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του». Την επόμενη ημέρα η πρεσβεία της Λατινοαμερικανικής χώρας σήκωσε το γάντι και απάντησε ως εξής: «Λυπούμαστε κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα για να ασκήσετε εσωτερική πολιτική. Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά».

Η απάντηση αυτή έλαβε ανταπάντηση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα με το εξής σχόλιο: «Δεν μας λέτε καλύτερα τι ακριβώς έκανε ο Νίκος Παππάς στη Χώρα σας και αν δώσατε λεφτά στον Σύριζα;»  

Το ιστορικό της πολιτικής αντιπαράθεσης

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η ΝΔ κατά καιρούς επιχειρεί εξ αριστερών επιθέσεις και αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να προκαλέσει την Κουμουνδούρου να πάρει θέση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις πριν από μόλις λίγες ημέρες τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν (σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή των ψήφων) το ψήφισμα-κόλαφο για τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο που υιοθέτησε, με ευρύτατη πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αργότερα, ωστόσο, πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου μετέδιδαν ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ψήφο αποχής και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διασταύρωσαν πρόσφατα τα ξίφη τους και για την… Παραγουάη, με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής με αντικείμενο συζήτησης τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταθέτει αιτήματα σε αναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σχετικά με την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών, καλύτερα να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του σπαραζόμενου κόμματός του», κατηγορώντας την Πειραιώς για «υποκριτική ευαισθησία». Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα και με διαδικαστικά προσχήματα αρνήθηκε να συζητηθούν στη Βουλή οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπως ήδη συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα στον εκνευρισμό και στην αμηχανία του, θυμήθηκε το γνωστό ανέκδοτο “κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους” και μας κατηγόρησε γιατί δεν ζητάμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στην … Παραγουάη!».