«Η οικονομία καταρρέει και η κοινωνία γονατίζει. Το α’ τρίμηνο του 2017 έκλεισε με ύφεση και το τρένο των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης έχει ήδη χαθεί»: αυτά, ανάμεσα, σε άλλα τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα η αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ‘Αννα Καραμανλή. Προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας μίλησε με θέμα «προκλήσεις για τη γυναίκα και την οικογένεια στην Ελλάδα της κρίσης».

Η Άννα Καραμανλή υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως η ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση είναι κολοσσιαία, για να εξηγήσει: «Ζήσαμε για περισσότερο από ένα χρόνο το μαρτύριο της σταγόνας με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Με τους κυβερνώντες να πουλάνε δήθεν «ηρωική αντίσταση» και την ίδια ώρα ο λογαριασμός από τις παλινωδίες τους να ανεβαίνει».

Η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει επίσης στη συνέχεια, πως πριν λίγες ημέρες μάθαμε πόσο κόστισε για άλλη μια φορά αυτό το «θέατρο» της σκληρής διαπραγμάτευσης, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τη νιώθουμε στο πετσί μας. Το 2015 μας κόστισε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα 8 δις. Στη συνέχεια ήρθε το «υπερταμείο» που δεσμεύει την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια, μαζί με τον περίφημο κόφτη και νέα φορολογική λαίλαπα. Τώρα έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες αβεβαιότητας και αγωνίας, με τεράστια ζημιά για την οικονομία μας, για να υπογράψει ο Τσίπρας το 4ο μνημόνιο. Για να πετσοκόψει και πάλι τις συντάξεις και να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.680 ευρώ. Πλήττοντας τους αδύναμους και χτυπώντας τους εργαζόμενους των 500 ευρώ. Δημιουργώντας νέες στρατιές φτωχοποιημένων συμπολιτών μας».

Αναφερόμενη στη σημερινή κυβέρνηση, η Άννα Καραμανλή, υποστήριξε πως μοναδική τους έννοια και προτεραιότητα είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους και η παραμονή στην εξουσία. Σε αυτό το στόχο είναι προσηλωμένοι και αυτόν υπηρετεί η πολιτική τους. Η πολιτική των τακτοποιήσεων, πρόσθεσε η ίδια, κάθε είδους κομματικού ημέτερου, που σιτίζεται από τα κρατικά ταμεία.

Η πολιτική που δημιουργεί ορδές από μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά και από συμβασιούχους που θέλουν να κρατούν σε καθεστώς ομηρίας, τάζοντας μονιμοποίηση. Μια πολιτική που μας γυρνά χρόνια πίσω. Σε νοοτροπίες και τακτικές νοσηρές και επιζήμιες για τον τόπο, κατέληξε η αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση που είχε η Αν. Καραμανλή, με το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο τελευταίος ανέλυσε τα θέματα των υποδομών στον Δήμο Τρικκαίων, αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις για όλα τα υπάρχοντα αθλήματα και για την προσπάθεια του Δήμου να ενισχύει το μαζικό αθλητισμό, ενώ τέλος, έγινε παρουσίαση των δράσεων του Δήμου στον τομέα της τεχνολογίας (Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, Πανευρωπαϊκή Δράση Εξυπνης Πόλης κ.α.), του πολιτισμού (Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου κ.α.), του τουρισμού (Μύλος Ξωτικών, αξιοθέατα Δήμου).