«Η ελληνική πλευρά δείχνει αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αποφεύγοντας όμως, να κλιμακώνει την ένταση», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει τις τουρκικές απειλές ότι η χώρα θα στείλει πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

«Είναι προφανές ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε παρόμοια κίνηση. Όχι με λόγια. Έχουμε αναπτύξει τριμερείς συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ένα κομμάτι κατατείνει στην οριοθέτηση ΑΟΖ. Έχουμε προωθήσει συνεργασίες μερικές από τις οποίες και στο στρατιωτικό επίπεδο, ακριβώς για να είμαστε απόλυτα θωρακισμένοι και να μη φοβόμαστε ότι η κλιμάκωση της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε κάτι ουσιαστικότερο», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και των δύο λαών εμείς να δείχνουμε αποφασιστικότητα και εγρήγορση στις τουρκικές προκλήσεις, να αποφεύγουμε, όμως, να κλιμακώνουμε και εμείς την ένταση. Εμείς είμαστε μία ήρεμη δύναμη, ακριβώς γιατί τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν απόλυτη θεμελίωση στο διεθνές δίκαιο».