«Ας δούμε αυτή τη συμφωνία ως εισιτήριο για οριστική ρύθμιση του χρέους και να μπει η χώρα σε κανονικότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Η ρύθμιση του χρέους θα είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια» τόνισε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα κάνουμε το χρέος τον νέο εθνικό σκοπό ή τη νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως είναι ικανοποιημένος, καθώς προβλέπονται και μέτρα «ανακούφισης».

Ο κ. Βίτσας σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας. Τόνισε πως με βάση τη συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%, θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα και θα υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

«Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» είπε ο κ. Βίτσας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα αντίμετρα θα ενεργοποιηθούν για το υπερβάλλον ποσό από το 3,5% και πιθανόν του 3,7% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στον ίδιο σταθμό.

«Προβλέπεται στη συμφωνία… Το 2019 θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα και το υπερβάλλον θα μοιραστεί κοινωνικά… Στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής φροντίδας θα είναι οι συνταξιούχοι που θα χάσουν χρήματα από την προσωπική διαφορά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.