Η ΛΑΕ, φορείς της Παλαιστινιακής Κοινότητας και το ΜΕΤΑ, συμμετέχοντας σπς Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, στην Αθήνα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στη Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και στη συνέχεια έκαναν πορεία ακολουθώντας τη διαδρομή Κλαυθμώνος, Βουλή, Χίλτον και κατέληξε στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Το μπλοκ φτάνοντας έξω από το Χίλτον, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σταμάτησε για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν κυβερνάει το Μαξίμου, το Χίλτον κυβερνάει», «εδώ είναι η εξαθλίωση και ο πόνος του ελληνικού λαού», «εδώ μέσα “μαγειρεύουν” το 4ο μνημόνιο. Πρόκειται για την καταστροφή της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στην εργατική Πρωτομαγιά, ο κ. Λαφαζάνης είπε «Τιμάμε την Πρωτομαγιά του 2017 με αγώνες. Η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τη χώρα μας σε μια σκληρή μνημονιακή κατοχή», επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα ενότητας και αγώνα. Να ενωθούμε και να εξεγερθούμε για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση».