Την άποψη ότι «η αξιολόγηση κουτσά-στραβά κλείνει αλλά η δοκιμασία της χώρας και του λαού συνεχίζει και χειροτερεύει» εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας επίσης ότι το αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης είναι νέα μέτρα 3,6 δισ. εις βάρος των κλονισμένων ήδη εισοδημάτων των Ελλήνων».

Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού περί διαβεβαιώσεων για ελάφρυνση του χρέους και έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα του δημιουργεί ανησυχία» καθώς η αναδιάρθρωση του χρέους είχε αποφασιστεί από τα τέλη του 2012 και ο κ. Τσίπρας δέχτηκε το καλοκαίρι του 2015 την απομάκρυνσή της για μετά τον Αύγουστο του 2018.

Αναφερόμενος στα περί 4ου μνημονίου ο Κώστας Τασούλας υποστηρίζει ότι «είναι επί θύρας με πρόξενο και δημιουργό του τον Αλέξη Τσίπρα».

Για το συνεχές αίτημα της ΝΔ περί πρόωρων εκλογών ο Κώστας Τασούλας υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές σχετίζονται με τη γενικότερη και εντεινόμενη κακοδαιμονία της χώρας, μέρος της οποίας είναι και η άθλια διαπραγμάτευση».

Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Τασούλας υποστηρίζει ότι η Επιτροπή κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας) και εκτιμά ότι το μόνο που αποκαλύπτεται μέχρις στιγμής από τη λειτουργία της «είναι η υποκρισία και η θεατρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαβεβαίωνε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «ευτυχώς το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη χάρη σε παλαιότερους νόμους».

Ερωτηθείς για την Εξεταστική για την Υγεία και κυρίως για το αν φοβάται τυχόν αποκαλύψεις η ΝΔ, ο κ. Τασούλας σημειώνει ότι «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και δηλώνει ότι «αυτοί που οφείλουν να απαντήσουν αν φοβούνται είναι οι κυβερνώντες που αρνήθηκαν την έρευνα για την περίοδο 2015-2017».

Τέλος, στο ερώτημα εάν ασπάζεστε την άποψη συναδέλφων του από τη ΝΔ ότι κατά τη διάρκεια της εξεταστικής θα έπρεπε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Τασούλας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κάποιοι θα αναγκαστούν να παραιτηθούν αλλά δεν θα προέρχονται από τη ΝΔ».