Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, σχετικά με το λαθρεμπόριο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση από την κυβέρνηση; Κ. Βούτση προστατέψτε το κύρος του Κοινοβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση. Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία ή να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «Να πείτε ποιους αφορά η τροπολογία για τις παραβάσεις λαθρεμπορίας».

«Να πείτε ποιους αφορά η τροπολογία για τις παραβάσεις λαθρεμπορίας. Δεν μιλήσατε για την ουσία της τροπολογίας. Αν είχε σκοπό να προστατεύσει επενδυτές, γιατί έρχεται ως τροπολογία ενός βουλευτή Κοζάνης και όχι από τον ίδιο τον υπουργό.

Σας προτείνω μία συμβιβαστική λύση. Θα αποσύρετε την τροπολογία, η οποία δεν είναι κατεπείγουσα. Θα την ξανακαταθέσετε, αφού πρώτα ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αν κριθεί πως πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επενδυτή, εδώ είμαστε να το κάνουμε».