Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας τα φορολογικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από αυτή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά πως «Είκοσι έξι νέοι φόροι, έμμεσοι και άμεσοι, έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν όλες τις εισοδηματικές τάξεις κυρίως τους φτωχότερους».

Ο σχετικός κατάλογος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος. Συνεχίζουν, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, την πολιτική διόγκωσης του δημοσίου δεν έχουν διδαχθεί τίποτε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα παραλάβει βαριά κληρονομιά, οι συμφωνίες δεσμεύουν μια κυβέρνηση αλλά δεν είναι γραμμένες σε πέτρα, μπορούν να τις κάνουν καλύτερες ή χειρότερες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τις έκανε χειρότερες τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε το email Χαρδούβελη, αλλά πήραμε τρίτο μνημόνιο, τον SSM τον εποπτικό μηχανισμό για τις τράπεζες, για 35 χρόνια, το υπερταμείο για 98 χρόνια, πήραμε καινούργια μέτρα και φορτωθήκαμε 86 δισεκ. ευρώ, αλλά γλιτώσαμε το email Χαρδούβελη» δήλωσε σκωπτικά.

Ο Κωστής Χατζηδάκης καταδίκασε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε, για ακόμα μια φορά, από παλαιότερες «κόκκινες γραμμές του», καθώς είχε διαμηνύσει ότι δεν θα περάσει τα μέτρα αν δεν ρυθμιστεί το χρέος. «Υπάρχει πλήρης μετατόπιση, αλλά αυτό δεν είναι και η πρώτη αντίφαση…» παρατήρησε.