Τα «βήματα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του συναρμόδιου υπουργείου (σ.σ Εργασίας) για τη δυνατότητα που δίνεται σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ (όπως προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή), παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Πρακτορείο 104,9 fm), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Θα δούμε και μέσα από τις διαδικασίες και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα, να εργαστούν ακόμα και στη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, μάλιστα, κάνοντας και ένα βήμα πιο πέρα, να δούμε ακόμη και ένα κομμάτι των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα στη χώρα μας να απασχοληθεί. Όμως έχουμε ένα εργόσημο για τον αγροτικό χώρο και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πληρώνονται μέσω εργοσήμου, γιατί πρέπει οπωσδήποτε ένα ελάχιστο ασφάλιστρο να υπάρχει και βεβαίως αυτούς τους ανθρώπους να τους ικανοποιούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη έχει δημιουργηθεί μια πραγματικότητα, μια εικόνα όπου πλέον, μέχρι τέλος Μαίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Εκείνο που είναι εξόχως θετικό είναι ότι πλέον, όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά γενικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί δικαιώνουν την Ελλάδα και μάλιστα μέχρι το σημείο να λένε ότι κακώς εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο αυστηρά μέτρα».

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ακόμα, ότι «εμείς βλέπουμε την επόμενη μέρα» η οποία θα αποτελέσει, κατά τον ίδιο, και το σημείο που θα δοθεί έμφαση «σ’ αυτό που έχει ανάγκη η χώρα μας και (αυτό) είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση. Σ’ αυτή τη διαδικασία ο αγροτικός χώρος θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο».