Ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντούρατζιτς, επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε από τον γ.γ. του ΟΗΕ η επιστολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη Λευκωσία ο κ. Ντούρατζιτς δήλωσε: «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, καθοδηγούνται από τους δύο ηγέτες, και διευκολύνονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Έσπεν Μπαρθ Άιντα», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Άιντα, συνέχισε ο κ. Ντούρατζιτς, «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του γενικού γραμματέα για την εκτέλεση της εντολής του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή των ειρηνευτικών συνομιλιών».

Καταλήγοντας, ο κ . Ντούρατζιτς σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας και ο ειδικός σύμβουλός του βρίσκονται σε συχνή επαφή με όλους τους σχετικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς μια ενωμένη Κύπρος θα είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην επιστολή του επέκρινε τον κ. ‘Αιντα ότι «ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς, αντί να ενεργεί ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ».