Η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει για τα… καλά με τα περισσότερα στελέχη να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου. Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού όμως πρώτα έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας. Υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του ο Γ. Παπανδρέου. Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ.Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ’ αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.

Μιλώντας στο «Mega» ο Γιάννης Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» και πως «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του». Σημείωσε, πάντως, πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Γ. Παπανδρέου. «Το κόμμα δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει μόνο αρχηγό».

Τέλος, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα».