«Πολύ μεγάλη ανακούφιση για όλους τους δημοκράτες της Ευρώπης, τους φιλοευρωπαϊστές, τους ανθρώπους της Αριστεράς», χαρακτήρισε, μιλώντας στη τηλεόραση του Σκάι, ο Σπύρος Λυκούδης τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, καθώς η «πρωτιά του Μακρόν και με ένα διαμορφωμένο με βεβαιότητα δημοκρατικό μέτωπο στο β’ γύρο, που δεν θα επιτρέψει σε ακροδεξιές, φιλορατσιστικές, ξενοφοβικές δυνάμεις να αμαυρώσουν την Γαλλική Δημοκρατία». «Το μήνυμα των Γάλλων ψηφοφόρων είναι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Γαλλίας και συνολικά η υποστήριξη της ανάγκης για μια πιο σύγχρονη, πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε.

Κατά τ΄ άλλα, ο βουλευτής με το Ποτάμι, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη «μεγάλη καθυστέρηση» στο κλείσιμο της β΄ αξιόλογησης. «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το πόσο λάθος ήταν» ανέφερε και προσέθεσε: «Έφτασε σε ένα σημείο σήμερα (η κυβέρνηση) να αποδέχεται όλα όσα θα μπορούσε να αποδεχθεί πριν από ένα χρόνο, χωρίς να έχει υποβοηθήσει εξ αντικειμένου την καταβύθιση της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα».

Όσον αφορά τα αντίμετρα, λέει ότι «είναι στο επίπεδο του «θα», στο επίπεδο της αναμονής, ενώ το δεδομένο και σίγουρο είναι ότι έρχεται σκληρή εφαρμογή των δύσκολων μέτρων. … Να δούμε τι θα φέρει και πώς θα το φέρει» και σημειώνει ότι αν η κυβέρνηση «φέρει μια συμφωνία σε πακέτο είναι φανερό ότι εμείς δεν θα την ψηφίσουμε». «Τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία, τα διαπραγματεύτηκε και τα δέχθηκε μόνη της η ίδια η κυβέρνηση. Και από ό,τι εκτιμάμε όλοι, η κυβέρνηση διαθέτει μια μικρή μεν πλην επαρκή πλειοψηφία με την οποία θα ψηφίσει τα μέτρα της. Δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε το περιεχόμενο μιας συμφωνίας για το οποίο ποτέ κανένας δεν συνεννοήθηκε μαζί μας», προσθέτει.

Επιπλέον αναφέρει ότι παρά τις εμφανείς διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ «όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουν το δια ταύτα, το πώς δηλαδή θα διαχειριστούν την ελληνική κρίση, το μέτωπο των δανειστών είναι αρραγές». Σ΄αυτό το πλαίσιο εκτιμά ότι στην επόμενη φάση η κυβέρνηση θα αποφασίζει για δύο μνημόνια, ένα των δανειστών και ένα του ΔΝΤ, «που θα κατατεθούν με μια ενιαία κατεύθυνση στην προσπάθεια να πείσουν την Ελλάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και τις μεταρρυθμίσεις».