Την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης, προέταξε ως το διακύβευμα των εκλογών στη Γαλλία η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», και πρόσθεσε πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στο αποτέλεσμα του α΄ γύρου.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως τα μεγάλα κόμματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, ενώ ειδικά οι σοσιαλιστές υπέστησαν εκλογική συντριβή. Επιπλέον υπογράμμισε την πανστρατιά κατά της Μαρίν Λεπέν και τις δηλώσεις στήριξης στον Εμανουέλ Μακρόν. «Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αφορά την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη» τόνισε.

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Η προσπάθεια για μια συνολική συμφωνία οδεύει προς το τέλος της. Η σκληρή διαπραγμάτευση φτάνει σε αποτελέσματα για μια βιώσιμη συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση του χρέους. Οι πολύ μεγάλες προσπάθειες, από την ελληνική κυβέρνηση, έγιναν ώστε να έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία και μετά το 2018 να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία».

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη συζήτηση εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση που διεξάγεται στο Παρίσι, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα η συνεργασία τής ελληνικής κυβέρνησης με τον Οργανισμό για ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Κινούμαστε σε δύο άξονες: στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναβάθμιση των ΚΕΠ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» είπε.

Αναφερθείσα στη χρηματοδότηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου που θα αναπτυχθεί με ορίζοντα 3ετίας είναι ένα φιλικό Δημόσιο και σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα κονδύλια και, μέσω ΕΣΠΑ, να απορροφήσουμε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Σχεδιάζουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με τίτλο “αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων”, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα των ΚΕΠ».