Τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, με πολλά παρατράγουδα.

Στο τέλος της διαδικασίας και εντελώς αιφνιδιαστικά μικρή ομάδα στελεχών η οποία φαίνεται να κινήθηκε με τον πρώην γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη κατέθεσαν κείμενο και ζήτησαν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας πάνω σε αυτό.

Το προεδρείο αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ τα συγκεκριμένα στελέχη παρέμειναν στην αίθουσα όπου επικράτησε ένταση με φωνές και αποδοκιμασίες.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά αλλά διαφώνησαν μέλη του πολιτικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Κ.Ε Στέφανος Ξεκαλάκης και ο βουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Για «δούρειους ίππους» και για «μηχανισμούς στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», διέπονται και χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων και δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», έκαναν λόγο κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, μία ημέρα μετά από τις αναταράξεις και εντάσεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλαν ότι «θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες».

Κατά τις ίδιες πηγές, ο σχεδιασμός δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την πραγματοποίηση του Πολιτικού Προγραμματικού Συνεδρίου της ΔΗΣΥ στο τέλος Ιουνίου.

Στο Συνέδριο του Ιουνίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως σύνεδροι θα μετέχουν εκλεγμένα στελέχη στα θεσμικά όργανα των πολιτικών φορέων της ΔΗΣΥ και εκλεγμένοι από την κοινωνία εκπρόσωποι στα μαζικά κοινωνικά κινήματα, στην αυτοδιοίκηση, στους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς.

«Το συνέδριο σύμφωνα με τις αποφάσεις μας είναι ανοιχτό στην συμμετοχή φορέων και στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Είναι ευπρόσδεκτος οποίος το επιθυμεί να συμμετάσχει καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις τελικές αποφάσεις μας», τόνισαν οι κύκλοι της Χ. Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.