Κακή χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έκλεισε στην ώρα της, οπότε δεν θα υπήρχαν τα μέτρα αυτά […] Προσπαθούσε (ο κ. Τσίπρας) να τη διαχειριστεί σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του μέτωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

«Αν ο κ. Τσίπρας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, αν σεβόταν την υπογραφή του […] δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε, δεν θα επιβαρυνόταν ο ελληνικός λαός με μέτρα ύψους 3,6 δις», σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Προφανώς τα εσωτερικά προβλήματα που είχε το κόμμα του τον ανάγκασαν να το καθυστερήσει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να μεγαλώνει και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «κοροϊδία για τους Έλληνες πολίτες» τα αντίμετρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην ουσία προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολίτες ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που αναμένεται να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε: «Η κατ’ αρχήν θέση μας είναι κάθετα αρνητική γιατί θεωρούμε πως δεν υπάρχουν περιθώρια να πούμε «ναι» σε τίποτα και γιατί η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παραποιήσει την ψήφο μας -αν σε κάποιο σημείο θα μπορούσε να σταθεί θετική σε ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις κ.λπ.- και να εμφανιστεί ότι συμφωνούμε κι εμείς κάπου εκεί. Το “όχι” μας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και θα είναι για να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης ότι έχουμε μια κακή κυβέρνηση που προσπαθεί για μια ακόμη φορά να τον κοροϊδέψει».

Ερωτηθείς για το αν βλέπει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες ζητεί η ΝΔ, μετά τη συμφωνία, ο κ. Καράογλου απάντησε πως το κόμμα του εξακολουθεί να πιστεύει ότι «έχουμε μια πολύ κακή κυβέρνηση και ότι αύριο θα πρέπει να γίνουν εκλογές». Ωστόσο, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση απολαμβάνει την εξουσία, δεν πρόκειται εύκολα να φύγει και θα το τραβήξει όσο μπορεί». Αυτό, σημείωσε, «πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει μεγάλη κοινωνική αντίδραση έτσι ώστε να πιεστεί πολιτικά δεν βλέπω το 2017 εκλογές και πάμε προς το 2018 και βλέπουμε».