Για δήθεν πρόβλεψη εκ μέρους ενός τέταρτου μνημονίου κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα όσα δήλωσε σε εκδήλωση.

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

«Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο. Μα αυτό δεν λέγαμε; Αυτό το 2010, το 2011, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννά την ανάγκη για μια νέα συνταγή, ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, για ένα νέο μνημόνιο;», διερωτήθηκε νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή. Δεν το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.