Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας  σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σκουρλέτης προέβλεψε εμμέσως πλην σαφώς ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο τέταρτο μνημόνιο.

«Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο. Μα αυτό δεν λέγαμε; Αυτό το 2010, το 2011, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννά την ανάγκη για μια νέα συνταγή, ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, για ένα νέο μνημόνιο;», διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή. Δεν το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τοποθετήθηκε για τη συγκεκριμένη δήλωση στον ΑΝΤ1, λέγοντας «όλοι έχουμε καθήκον να επικουρούμε τον άλλον, αλλά υπάρχει ένας καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Οι υπουργοί έχουν συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο».