Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσήλθαν την Πέμπτη ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής και Λάμπης Ταγματάρχης, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας για τα έτη 2015-2016.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε και ένα παράπονο αναφορικά με τη δημόσια τηλεόραση και την προβολή των αθλητικών από αυτήν. «Γιατί τόσα αθλητικά;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενη προς την ηγεσία της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Επιτροπής παρατήρησε: «Επειδή παρακολουθώ την ΕΡΤ και ως τηλεθεατής ήθελα να σας ρωτήσω γιατί τόσα πολλά αθλητικά; Και μάλιστα ταυτόχρονα.

Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή όλα τα κανάλια της ΕΡΤ να δείχνουν αθλητικά; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται και θέλουν να δουν κάτι άλλο.

Την ίδια στιγμή και ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 ειδικά κάτι Κυριακές και Τετάρτες μεταδίδουν αυτό το ζήτημα. Έχετε κάνει κάποια μέτρηση ότι με τις συγκεκριμένες επιλογές των αθλητικών έχουμε ως Δημόσια Τηλεόραση μεγαλύτερη θεαματικότητα; Γιατί αυτό το κατανοώ. Ενδεχομένως να ισχύει…».