Για σχέδιο της αντιπολίτευσης που επιθυμεί να στέψει ως μεταβατικό πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου «να μην υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αριστεράς τα σκληρά μέτρα», μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα και θα κλείσει η διαπραγμάτευση, όπως επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης «θέλει να πάρει την εξουσία από την Φώφη Γεννηματά».

«Ελπίζω η διαπραγμάτευση να κλείσει το Μάιο. Θα τα υπογράψει όλα ο Τσίπρας και θα κλείσει η διαπραγμάτευση. Θα υλοποιήσει τα μέτρα», σημείωσε με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά FM» ο κ. Λεβέντης.

Ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «εάν δεν έρθουν επενδύσεις θα βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο Grexit».

Όσον αφορά τον κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε πως «υπάρχει σχέδιο από την αντιπολίτευση να στέψουν πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα, φυσικά ως μεταβατικό πρωθυπουργό, προκειμένου να μην υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αριστεράς τα σκληρά μέτρα. Αν τα υπογράψει ο Τσίπρας ή ο οποιοσδήποτε, θα γίνει τότε σαν τον Γιώργο Παπανδρέου». Μάλιστα, έβαλε στο τραπέζι και ένα ακόμη σενάριο, που φέρνει «στο κόλπο αυτό» να «είναι και ο Κώστας Καραμανλής».

Μιλώντας για τον κ. Σημίτη, δήλωσε ότι «θέλει να πάρει την εξουσία από την Φώφη Γεννηματά, άσχετα εάν κάνει παρέα με τους άλλους, τους εκσυγχρονιστές. Η Γεννηματά στην ουσία είναι χωρίς κόμμα. Ο κ. Σημίτης εδώ που τα λέμε είναι και αξιόλογος άνθρωπος, ωστόσο… έχει κάνει και σοβαρά εγκλήματα».