«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις δηλώσεις του Π. Ηλιόπουλου στη Βουλή.

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «αρχισφαγέα του ΚΚΕ» τον Νίκο Μπελογιάννη και είπε: «το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για μην θυμίζει τα εγκλήματα του Κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.