Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, αναμένεται να θέσει αύριο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στην Αθήνα.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, να ενημερώνει το Σώμα για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων σε συνολικά 1000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 730 στον Κεντρικό Δήμο, μετά την παράταση των συμβάσεων τους με απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υποσχέθηκε πως στην αυριανή συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα θέσει το θέμα. «Πάσχα έχουμε, θα πρέπει να βρεθεί λύση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,δεσμεύτηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσει νομικά το θέμα και εάν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε εντέλλεσθε για να πληρωθούν ένα μέρος των οφειλόμενων.

Προηγήθηκε διχογνωμία μεταξύ του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ.Αβραμόπουλος ζήτησε «να δοθεί έναντι στους εργαζόμενους με εντολή δημάρχου» και τον κ.Μπουτάρη να απαντά πως «εάν δοθεί με απόφαση δημάρχου θα πάω για απιστία».