Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη για τη ψήφιση της συμφωνίας που διαπραγματεύεται με τους εταίρους, δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ας αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη. Αν δεν το θέλουν ή δεν μπορούν… η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», προσθέτει. Θεωρεί τραγική τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση, ενώ την επικρίνει για την αβεβαιότητα που καλλιεργείται εξ αιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης να κλείσει την αξιολόγηση.

Σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για όποιον θέλει να συμμετέχει στις ανοιχτές διαδικασίες που προωθούνται, αν και αποδέχεται πως σε καίρια ζητήματα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αφετηρίες αλλά είναι δεδομένη η συναντίληψη και η ώσμωση όλων για έναν πολυκομματικό φορέα.

Επίσης ο κ. Χατζησωκράτης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στη Κεντροαριστερά γιατί δεν το θέλει, ενώ όπως σημειώνει συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο. «Η όποια προσέγγισή τους με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, μια και είναι αυτή που αποτελεί τον πιο ισχυρό πόλο στήριξης της Ελλάδας στην ΕΕ, γίνεται εκ του ασφαλούς», προσθέτει.