Στη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε από τον διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα, αναφέρεται η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου με νέα ανάρτηση της στο Facebook.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Ευτυχώς η ΟΝΝΕΔ αντέδρασε στην πολιτικά αήθη επίθεση του διευθυντή της στη Θεσσαλονίκη. Όμως, επειδή το κακό έχει παραγίνει και δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών που έχουν λόγο στον δημόσιο χώρο (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ιεράρχες, κλπ), και οι οποίοι μπορούν ανέξοδα να προσβάλλουν (κι εκπαιδεύουν και τους νεότερους στην προσβολή) την προσωπικότητα άλλοτε γυναικών ή ανδρών, άλλοτε προσφύγων ή μεταναστών, ομοφυλόφιλων, έγχρωμων, κλπ., η προσφυγή στη Δικαιοσύνη καταντάει να είναι ο μοναδικός δρόμος.

Πολύ απλά, δεν μπορεί ο καθένας ή η καθεμιά να λέει ό,τι θέλει, όταν αυτό που λέει θίγει τον πυρήνα της συνταγματικής τάξης και των ευρωπαϊκών αξιών που είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου. Και η αξία του ανθρώπου δεν προσδιορίζεται ούτε εμφανισιακά, ούτε ηλικιακά, ούτε με βάση το χρώμα, την κατάσταση ή την γεωγραφία. Όταν θίγεται ο πυρήνας της συνταγματικής τάξης, τότε η Ακροδεξιά και η εξοικείωση της κοινωνίας με τον φασισμό δεν αργεί καθόλου. Γι αυτό αντέδρασα στη δήλωση του Ντάισελμπλουμ. Γιατί εξοικειώνονται οι κοινωνίες με την προσβολή ανθρώπων, στη βάση του αν είναι “Νότιοι” ή “Βόρειοι”, “πρόσφυγες” ή “κίτρινοι”, γυναίκες ή άνδρες…».

Capture

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανάρτηση της στο Facebook, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», υπέγραψε ως «Μία «πουτ…» του Νότου».

antatn

Η συγκεκριμένη φράση έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τον διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανάρτησε το σεξιστικό σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Στο σεξιστικό σχόλιο του απάντησε η κ. Αναγνωστοπούλου με μια ανάρτηση της στην οποία ανέφερε:

«Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτανα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης , ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή».

Capture

Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κούλας υπέβαλε παραίτηση, η οποία έγινε ήδη δεκτή.